Apple представи iOS 11 с подобрения и обяви, че ще даде нови процесори Intel на своите MacBook

Apple представи iOS 11 с подобрения и обяви, че ще даде нови процесори Intel на своите MacBook
Снимка: dj babu
6 Юни 2017

Apple показа на света iOS 11. На сцената на WWDC 2017 бе представена следващата голяма актуализация на мобилната операционна система, с която работят милиони iPhone и iPad. Тя идва с подобрени "основни технологии" и въвежда редица нови функции.

Снимка: 7abulfotouh hassan

iOS 11 носи и напълно нов дизайн на Control Center, както и на панела, които потребителите могат да плъзват нагоре за достъп до чести и важни настройки и контрол на музиката.

Ще могат да се синхронизират съобщения между iOS и MacOS. Ако изтриете съобщение от вашия iPhone или iPad, това ще се отрази на вашия Mac. Apple Pay също се разширява, за да включи плащания от човек до човек. iOS 11 ще въведе Apple Pay Cash Card, където потребителите ще съхраняват своите получени средства.

Направени са подобрения и в Siri. Освен, че ще звучи по-естествено, гласовият асистент ще може да изпълнява преводи на различни езици, включително английски, китайски, френски, немски, италиански и испански.

Снимка: lucious lyon

Новата функция "intelligence" позволява на Siri да прави предложения, които може да са интересни - като новини - и да разбира по-лесно това, което искате да правите по-нататък. Siri постига тази цел чрез нещо наречено "on-device learning". On-device learning се синхронизира през другите ви устройства на Apple.

От компанията обявиха, че ще подобрят цялата си серия MacBook компютри, давайки на лаптопите повече мощност с най-новите процесори на Intel.

Миналогодишните MacBook Pro ще получат процесори Kaby Lake, а специално 12-инчовият MacBook ще бъде оборудван и с по-бърз SSD диск. Освен това представиха и нова конфигурация на 13-инчовия MacBook Pro без Touch Bar. Така MacBook вече ще има най-висока опция за процесор Core i7 на 1.3 GHz; 13-инчовият MacBook Pro ще стига до Core i7 на 3.5 GHz. Иначе, MacBook серията запазва същия дизайн, екран и портове.

Накрая, MacBook Air също получава ъпдейт, макар и малък. Сега той ще се захранва с по-бърз 1.8GHz Intel процесор. Екранът обаче си остава 1440х900 пиксела, а USB-C порт липсва.

Прочетете още