БГ Радио и Любо Киров с пети акустичен концерт: „Песен за Ани“

БГ Радио и Любо Киров с пети акустичен концерт: „Песен за Ани“
31 Август 2018

БГ Радио и Любо Киров посветиха „Песен за Ани“ в трогателен, акустичен концерт, който събра близки, колеги и приятели на дългогодишния музикален директор и един от създателите на медията, която пуска само българска музика – Ана Мария Тонкова, в деня, в който се навършиха пет години от раздялата им с нея.

Много развълнуван Любо Киров започна концерта с признание колко близка и важна е била Ани за всички поколения музиканти в България и особено – лично за него. Емоционалните моменти предстояха за всички присъстващи, сред тях – едни от любимите български изпълнители и артисти и колеги на Ана Мария – Тони, Мариана Попова, Момчил Колев, София, Митко Кърнев, Ненчо Балабанов, Лара Златарева, екипа на БГ Радио и близки роднини на Ани.  

За първи път БГ Радио излъчваше на живо концерта по всички канали на медията – в ефир по радиото, онлайн на сайта, на мобилното приложение, на Facebook и Instagram профилите на радиото, за да може всички слушатели и почитатели на българската музика да станат част от магическата атмосфера, която Любо Киров и китаристът Ангел Дюлгеров създадоха.

Концертът Песен за Ани беше и своеобразна премиера на новите песни от албума на Любо Киров, който сподели, че е истинско удоволствие и привилегия именно гостите в студиото и слушателите на БГ Радио да са сред първите хора, които ще чуят премиерно песните от албума „Както преди“.

Повече подробности, снимки и видео от концерта на БГ Радио, могат да се намерят на www.bgradio.bg. За всички пропуснали да чуят „Песен за Ани“ в изпълнението на Любо Кировповторението е на 2 септември /неделя/ от 18 ч.

Прочетете още