Броени дни до връчването на American Music Awards 2017

Броени дни до връчването на American Music Awards 2017
16 Ноември 2017

Наградите American Music Awards са най-голямата церемония по награждаване на световните музикални артисти, която се основава и определя изцяло от гласуването на феновете, за разлика от наградите Grammy, които се основават на анкети сред творци от музикалната индустрия. Тази година, на 19 ноември, неделя, на церемонията, която ще се излъчи по телевизия ABC от Microsoft Theater в Лос Анджелис ще бъде чествана 45 годишнина на наградите.

Стана ясно, че по време на събитието Christina Aguilera ще отдаде почит на Whitney Houston с музиката от "The Bodyguard", в чест на 25-тата годишнина от премиерата на филма, която се пада в седмицата на наградите (25 ноември 1992 г.).

Selena Gomez също е сред обявените изпълнители, които ще участват в церемонията.

Номинациите за тазгодишните награди бяха обявени миналия месец. Припомняме, че Bruno Mars води с 8 номинации, включително "Artist of the Year", "Video of the Year" и "Favorite Male Artist – Pop/Rock". The Chainsmokers, Drake, Kendrick Lamar, Ed Sheeran и The Weeknd го следват с 5 номинации за всеки от тях, докато Justin BieberLuis Fonsi и Daddy Yankee получиха по 4. Освен това Keith Urban получи 3 номинации, а Rihanna и Halsey по 2.

Интересно е да се отбележи, че нито една жена не е номинирана в най-престижната категория - изпълнител на годината. Това се случва за първи път, откакто категорията прие настоящата си форма през 2002 г. За този приз ще се състезават Bruno Mars, Drake, Ed Sheeran, Kendrick Lamar и The Chainsmokers.

Номинациите за American Music Awards са базирани на ключови взаимодействия с фенове, отразени в Billboard Magazine и на Billboard.com, включително дигитални продажби на албуми и песни, радио излъчвания, онлайн слушания, социална активност и турнета. Тази информация е проследена от Billboard и партньори като Nielsen Music и Next Big Sound.

Прочетете още