Ди Каприо дари 15 млн. долара за планетата, получи “Кристална награда” в Давос

Ди Каприо дари 15 млн. долара за планетата, получи “Кристална награда” в Давос
25 Януари 2016

Номинираният за “Оскар” актьор Леонардо ди Каприо получи “Кристална награда” за подобряване на състоянието на околната среда на Световния икономически форум в Давос, съобщи Ройтерс.

На откриването на форума в сряда Ди Каприо каза, че чрез своята фондация ще дари 15 милиона долара за борба срещу зависимостта от изкопаеми горива, както и за подобряване на околната среда.

Актьорът призова световните бизнес лидери към повече действия в борбата срещу климатичните промени. На Световния икономически форум в швейцарското планинско село Давос звездата получи награда за работата си в областта на опазването на околната среда. 

След като прие кристалната статуетка за дейността си като природозащитник, актьорът обясни, че е видял с очите си опустошенията, причинени от изменението на климата, от топенето на ледниците в Арктика.

Ди Каприо разкритикува, че по-малко от 3% от всичките средства под формата на благотворителност отиват за защита на планетата. Холивудската звезда, който е и посланик на мира на ООН по проблемите на климата, допълни, че ако в близко време не се вземат мерки, последствията ще бъдат ужасяващи.

“Не можем да позволим корпоративната алчност на нефтените, газовите и въглищните индустрии да определя бъдещето на човечеството”, каза Ди Каприо в Давос.

Тази година освен актьора сред отличените творци с “Кристална награда” са китайската актриса Яо Чън и рапърът Уил Ай Ем.

През 2050 г. в океаните ще има повече пластмасови отпадъци, отколкото риба, алармираха учени на Световния икономически форум.

Прочетете повече на novinite.bg

Прочетете още