Ellie Goulding е най-новото име в лайнъпа на Exit Festival

Ellie Goulding е най-новото име в лайнъпа на Exit Festival
20 Януари 2016

Поп звездата Ellie Goulding ще открие тазгодишния Exit Festival! 29-годишната изпълнителка има над 17 музикални нагаради в кариерата си, редица мултиплатинени хитове и над 3 милирда гледания в YouTube. Поп звездата е една от най-харесваните и търсени изпълнители и преди включването си в Exit е била част от фестивали като Glastonbury, Lollapalooza, iTunes, Future Music, Rock Werchter, Benicassim и много други. Това лято многовековната крепост в Нови Сад ще бъде озвучена от хитовете й "Burn", "Love Me Like You Do", "Lights", "I Need Your Love", "Outside", "Starry Eyed", където посетителитe ще могат да се насладят за пореден път и на зрелищно светлинно шоу. 

Ellie Goulding comes to Exit: http://on.fb.me/1lqWGMV

Кралят на хаус музиката, един от лидерите на електронната сцена Solomun се завръща на Exit няколко години след като дебютира на Exit през 2010 г. и на 7 юли ще разтърси с още по-голяма сила Dance Arena. Solomun е Носител на награди за най-добър диджей и за продуцент на годината на DJ Awards, наричан е неофициален крал на Ибиза и е горд собственик на лейбъла си "Diynamic".

 

Съботните нощи на Dance Arena са едни от най-паметните в историята на Exit Festival и винаги приключват с еуфория, докато слънцето узрява в своя изгрев. Тази година няма да бъде по-различно, защото най-голямата денс сцена в северното полукълбо ще приветства един от най-големите крале на електронната музика. Немската звезда и феномен Robin Schulz ще превземе Dance Arena на 9 юли 2016, събота, с най-големите си хитове, които го изкачиха до челните позиции в музикалните класации и подлудиха феновете му на редица фестивали и в клубове по целия свят. Последният му албум “Sugar” включва колаборации с Moby, J.U.D.G.E, Ilsey, soFLY, Graham Candy, Akon, DJ Moguai и му донесе номинация за Грами. Същата вечер феновете на електронната музика ще се насладят и на Nicky Romero. Протежето на David Guetta, продуцент и собственик на лейбъла Protocol, е обявен за един от най-добрите диджеи в света. Печелил е награда MTV EMA за най-добро холандско изпълнениe, резидент е в най-големите клубове на Ибиза, както и хедлайнър на световни фестивали като Tomorrowland и Ultra.

Sam Feldt и неговият хит “Show Me Love“ достигнаха върховете на повечето музикални класации в Европа през последните няколко години. Feldt е неудържим и завоюва пореден успех с парчето “Midnight Hearts“, като междувременно дели една сцена с някои от най-големите диджеи в света: Kygo, Robin Schulz, Thomas Jack, Alle Farben, Kölsch. Hadrien Federiconi, известен като Feder допълва списъка с имена, които ще владеят Dance Arena тази година. Носителят на награда “Best New French DJ“ на NRJ DJ Awards направи своя пробив в света на дийп хаус музиката с невероятния си ремикс на парчето “Sixto“ в изпълнение на Rodriguez, след което пусна хита “Goodbye“, който оглави първата позиция в чарта  на iTunes за цяла Европа, включително завладя и почти всички радио станции в Сърбия и на Балканите.

No Sleep Novi Sad е втората голяма сцена за електронна музика на Exit Festival и ще събере някои от най-големите клубове и лейъли по време на 4-те фестивални нощи оттатък тунела,  свързващ я с Dance Arena. Първият клуб, който ще бъде домакин на зрелищното парти на 9 юли е парижкият Concrete. За шоуто ще се грижат звездата на новото поколение Tommy Four Seven, резидентите на Concrete и настоящите лидери на парижката техно сцена Antigone и Francois X, както и една от новоизгряващите звезди на този небосклон Shlømo, който ще взриви No Sleep сцената със своето лайв изпълнение!

Участие в Exit Adventure 2016, включително Exit (7-10 юли 2016) и Sea Dance Festival (14-16 юли 2016) са потвърдили най-голямата хип-хоп звезда в света Wiz Khalifa, инди рок сензацията Bastille, едни от най-обичание рапъри в Европа Stormzy, белгийският хитмейкър Lost Frequencies, култовите Dub Pistols, както и холандското чудо Kensington. Списъкът продължава с поредица бас изпълнения от Петроварадин до плаж Яз, като първите от тях са на дръм едн байс шампионите и бащите на жанра DJ Hype и Andy C, заедно с дъбстеп светилата Modestep и Zomboy. Към тях ще се присъединят представителите на младата генерация Wilkinson, Ivy Lab и Sub Zero, като специлано място на Main Stage е запазено за невероятната Ms. Dynamite. 

Прочетете още