Facebook добавя функция за запознанства

Facebook добавя функция за запознанства
2 Май 2018

От Facebook са разработили нова функция за онлайн запознанства, с която ще се конкурира с популярни приложения като Tinder.

По време на среща на разработчиците на Facebook в Сан Хосе (Калифорния) основателят и изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбър обяви, че ще добави към социалната платформа и функцията за запознанства и обясни, че това нововъведение не е с цел улесняване на еднократните срещи, а за да се помогне изграждането на дълготрайни връзки чрез мрежата.

За целта потребителите ще си правят специални профили за запознанства. Те ще са видими само за хората извън списъка им с приятели – и то само тези, които също си търсят половинка. Огромното количество лична информация обаче ще помогне на Facebook да свързва по-ефективно подходящите хора. Социалната мрежа ще свързва хората на база на споделени от тях общи интереси.

"Целта ни е да изграждаме истински, дългосрочни връзки, не просто бързи срещи", казва Зукърбърг. Той допълва, че макар услугата за запознанства да е част от основното приложение на Facebook, тя ще е изключена по подразбиране и всеки потребител, който иска да я използва, ще трябва да я активира по собствено желание.

Комуникацията ще се осъществява в отделен канал – не сред личните съобщения във Facebook или чатовете в WhatsApp. Тези, които искат да се свържат един с друг, ще могат да си пишат, но без да си пращат картинки или клипчета.

Твърди се, че целта е изграждането на дългосрочни връзки, но анализатори посочват очевидните рискове пред глобалната платформа – онлайн запознанствата не са лесен пазар и грешките при реализацията на този тип функционалности могат да наранят сериозно реномето даже на онлайн гигант. Така или иначе, акциите на конкурентните сайтове в тази сфера се сринаха след обявяването на новата функционалност.

Прочетете още