Faithless с диджей сет на 19 май в зала Универсиада в София

Faithless с диджей сет на 19 май в зала Универсиада в София
26 Април 2018

Едно от лицата, създали някои от най-големите класики в електронната музика на 90-те години – Sister Bliss от Faithless – пристига в България за дебютен диджей сет на 19 май в столичната зала Универсиада. Тя идва по покана на Danc3motion & Ballantine's и платформата им 'TRUE MUSIC'.

С парчета като “Insomnia”, “God Is A DJ”, “We Come 1”, “Salva Mea”, “Music Matters” и продажби от над 15 милиона копия на албуми, Faithless бързо придобиват статус на музикални величия. Те остават едно от най-значимите имена в света на музиката на новото време.

Самата Sister Bliss, която ще представи любимите парчета на публиката, заедно с нови актуални хитове, издава редица самостоятелни парчета и 2 авторски албума, в които работи с музикални икони като Boy George, Dido, Example и Robert Smith от The Cure.

Родена като Aяла Дебора Бентовим, Sister Bliss се влюбва в музиката още на 5-годишна възраст, когато се учи да свири на пиано, цигулка, флейта, саксофон и бас. Първите ѝ професионални изяви датират от 1987  - тогава тя е една от малкото жени-диджеи не само на английската електронна сцена, но и в света. С участия в някои от най-реномираните клубове в света, тя бързо започва да се развива и като продуцент, записвайки и издавайки авторски парчета. Малко след това Sister Bliss се запознава с Rollo и Maxi Jazz, с които формират Faithless. Стилът им е уникална комбинация от хип-хоп, блус, фолк, фънк, класическа музика и електроника, неподражаем в цял свят и до днес.

Sister Bliss създава музика за филми, телевизия и театър. Някои от най-известните проекти, в които взима участие, са сериалът "Sex and the City", както и филмът “The Beach”, дело на носителя на награда Оскар Дани Бойл, с участието на Леонардо ДиКаприо.

На Danc3motion pres. Faithless DJ Set на 19 май ще се изявят и български артисти - Gravity Co, DJ Diass и Deep Zone Project.

Gravity Co съществуват повече от 15 години, в актива си имат множество награди. Те са първата българска група, появила се в ефира на MTV. Бандата ще представи парчета на живо с оригиналния си вокалист - Явор Захариев.

Deep Zone Project е формацията, която през 2008 взе участие на Евровизия с песента "DJ, Take Me Away". От малко повече от месец те са с  нова вокалистка – Ева Мария, която е част от чисто новия им проект IBIZA Sound Machine.

На сцената на зала Универсиада с диджей сет ще се представи DIASS, който има в дискографията си 3 албума. Младият артист пуска електронна музика в широк спектър -  nu disco/ indie dance, deep house, tech house, Detroit techno. Освен в България, диджеят е имал изяви и в Египет, Русия, Холандия и Македония.

В продажба са билети на цени 25 лв. (Early Bird) и 80 лв. (VIP, с достъп до обособена зона).

Ballantine's е скоч уиски номер 1 в Европа и номер 2 в света с реализирани продажби от над 70 милиона годишно. Марката има спечелени над 130 трофея, както и множество медали и отличия от международни конкурси за последните 10 години, присъдени им за уникално качество и вкус.

Честито на Бонка Янкова, Ева Йонева и Петко Тодоров, които печелят двойни билети за събитието от играта ни!

Прочетете още