Енигматичната исландска банда GusGus идва в София на 11 декември

gusgus-sofia
11 Ноември 2014

Една от най-интересните електронни банди GusGus идва в София на 11 декември по покана на EventEase. Поради големия интерес и ограничения капацитет на предишната локация, концертът ще се състои в столичното студио „Орфей“, което се намира зад сградата на Интерпред. Вече закупените билети не се нуждаят от презаверка.
Електронните ветерани от GusGus, които пристигат в състав от 8 души са подготвили микс от специално светлинно шоу и музиката от последния им албум.
GusGus e формирана още през далечната 1995-та като филмов колектив, а с течение на времето към нея се присъединяват музиканти, певци, текстописци и продуцент, които я оформят като една от най-влиятелните електронни групи на нашето съвремие. Крайният състав са четиримата експериментатори, които комбинират техно, хаус, соул и новаторски поп, за да създадат едно изцяло ново звучене. GusGus подписват за култовия по онова време британски независим лейбъл 4AD, с който жънат първите си сериозни успехи. През юни исландците издадоха 9-тия си студиен албум "Mexico" - колекция от спокойни парчета, в който комбинират поп и клубно звучене. Дискографията им включва още албумите "Polydistortion", който включва 10 ремикса на песните от първият им едноименен албум, "Attention", който излиза през 2002-ра и “Arabian Horse” пуснат в продажба през 2011. Преди шоуто на GusGus на 11 декември публиката ще подгрее новоизгряващата група The Science.

nbsp;

 

Прочетете още