Иконата на съвременното изкуство Grace Jones става част от EXIT Festival!

Иконата на съвременното изкуство Grace Jones става част от EXIT Festival!
29 Март 2018

Тя е един от най-влиятелните съвременни артисти, революционна музикална и модна икона, супермодел и филмова звезда. Тя е неповторимата Grace Jones и става хедлайнер на EXIT – официално Най-добрият фестивал в Европа! Grace Jones е част от т.нар. Alien Club – „извънземни“ артисти, като David Bowie, Prince и Michael Jackson, които с творчеството си са оставили незаличими следи в изкуството. Тя първа въвежда авангардната и висша мода в музиката, много преди Madonna, Lady Gaga и Rihanna да я последват. Vogue я определя като „пълно олицетворение на модна муза“, а за Rolling Stone тя е „пленителен артист и символ“. След премиерата си на Toronto Film Festival, дългоочакваният документален филм за изпълнителката, Grace Jones: Bloodlight & Bami, излиза по кината тази пролет и ни подгрява за турнето ѝ, което каца в Петроварадинската крепост на 14 юли!

Grace Jones на EXIT:

 

Ямайската изпълнителка стартира кариерата си на супермодел в Париж и Ню Йорк сред модни титани като Yves St. Laurent, Karl Lagerfeld, Kenzo Takada и Giorgio Armani, а Issey Miyake я избира да бъде водещ модел в историческото шоу Twelve Black Models в Токио през 1976. Била е на корицата на Vogue и Elle, с кадри, заснети от майсторите в жанра Helmunt Newton и Guy Bourdin! Превръща се в един от символите на култовия нюйоркски клуб Studio 54, който преди години е средище на топ артисти, като Andy Warhol и Keith Haring, актьори и диско звезди. Дългогодишният ѝ партньор, френският артист Jean Paul Goude, я превръща в живо произведение на изкуството, канализирайки дивата ѝ енергия и суперчовешката ѝ визия в незабравими изпълнения на живо.

Само изключителни артисти успяват в продължение на години да се трансформират успешно и да впечатляват всички останали и Grace Jones е експерт в това. Още в началото на кариерата си тя разбива представите за това как един модел трябва да изглежда, а скоро след това избухва и в нова революция, откривайки истинската си любов – музиката. Първият ѝ албум (от общо 10) излиза през 1977 с хита I Need a Man и великата интерпретация на La Vie En Rose на Едит Пиаф! Следват десетилетия успехи, които превръщат Grace Jones в един от най-влиятелните артисти на нашето време, наложили образа на независимата, силна и успешна жена.

EXIT festival е от 12 до 15 юли в крепостта Петроварадин в Нови Сад и посреща куп световни звезди, сред които Migos, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Ofenbach, Slapshot, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx, Bombers и много други.

Промо билетите все още са на цена 115лв  от www.exitfest.org, www.partytravel.bg и www.bilet.bg. Супер оферти за транспорт и настаняване за фестивала в Нови Сад ще намерите само в www.partytravel.bg, а exittrip.org предлага и пакети за останалите фестивали от EXIT семейството.

 

Прочетете още