Историята на Michael Jackson

Историята на Michael Jackson
Снимка: Michael Jacksonfan
29 Август 2017

Майкъл Джексън е роден на 29 август 1958 година и днес трябваше да празнува рожден ден, но уви....

Майкъл е 7-мото от общо 9 деца. Има три сестри и петима братя. Баща им, който е стоманолеяр подтиква всичките си деца да пеят още от малки. Трима от братята му сформират групата The Jackson Brоthers и когато е едва на 6 години, Майкъл се присъединява към тях заедно с още един от братята си. Тогава състава си сменя името на The Jackson 5, а по-късно на The Jacksons.

Снимка: Michael Jacksonfan

The Jacksons свирели и пеели по клубове, докато през 1968 г. не подписват първия си договор с Motown Records. Записват 4 парчета, които имат зашеметяващ успех, всяка от песните достига до номер 1 на класацията на Billboard.

На 7 години Майкъл става солист на състава и започва да пише много от хитовете на групата. На 11 вече е звезда, а на 20 решава да се отдели от братята си и да започне солова кариера.

През 1979 година издава първият си соло албум „Off the wall”, от който се продават зашеметяващите 20 милиона копия.

Снимка: Ian Ransley

Същата година Майкъл си чупи носа по време на танци. Тогава прави и първата си пластична операция, която не минава успешно. След нея се оплаквал от проблеми с дишането и съответно последвали още няколко операции. Това е първата видима промяна в него, тогава носът му става по-тесен.

През 1982 г. излиза албумът „Thriller”. Той съдържа хитове като „Billie Jean”, „Beat it”, „The girl is mine” и „Say, Say, Say”. Това е най-продаваният албум в историята на музиката за всички времена. С него Майкъл печели 8 награди „Грами” и държи първите места в музикалните класации в продължение на почти година.

Снимка: Francesco

Интересно е, да се знае, че докато снима реклама на Pepsi през 1984 г. пиротехниката на снимачната площадка се запалва и косата на Майкъл пламва. В крайна сметка той получава изгаряния по главата втора степен и се налага да се подложи на специално лечение, за да закрие белезите.

През 1988 година излиза филм за живота на звездата - "Moonwalker". Любопитно е, да се знае, че кралят на попа има издадена книга с поеми, озаглавена "Dansing the dream".

Снимка: Abi Skipp

През 90-те години на миналия век нещо изключително неприятно сякаш засенчва музикалният му талант. Тогава е обвинен в сексуално насилие над 13 годишно момче. В крайна сметка се стига до споразумение и извън съда Майкъл заплаща 22 милиона долара на семейството на детето. В следствие на стреса обаче, Майкъл започва да взима болкоуспокояващи, към които се пристрастява. Това значително влошава здравето му.

Така, едва година след като кралят на попа навършва 50 години през 2009 г., той умира от свръх доза обезболяващи. Викат линейка, която идва 3 минути по-късно и въпреки, че медиците искат още тогава да го обявят за мъртъв, по настояване на личния му лекар, Майкъл е откаран в болница. Там в продължение на час лекарите се опитват да го върнат към живота, но без успех.

Снимка: zhouxuan12345678

Не всички знаят, че Майкъл все още държи рекорда за известна личност, дарявала най-много средства за благотворителност. Общата стойност на неговите дарения е повече от 300 милиона долара, като това са само обявените такива. Обществена тайна е, че той е помагал тайно изключително много.

Почитателите на Майкъл по цял свят обаче не го забравят, а интересът към живота и творчеството му сякаш нараства през годините. Той е най-печелившата покойна знаменитост. Той е един от най-великите артисти на всички времена. Той наистина се отличава. Той е Michael Jackson. 

Снимка: Tony Fischer

Прочетете още