Избраха най-ценената звезда в света

Избраха най-ценената звезда в света
18 Ноември 2015

Дженифър Лорънс оглави за втора поредна година класацията за най-ценните звезди.

Актрисата, която е на 25 години, но вече спечели Оскар с играта си в "Наръчник на оптимиста", беше определена "като водеща кинозвезда на своето поколение" от редакторите на развлекателния уебсайт Vulture.com.

Миналата година Дженифър Лорънс оглави класацията на списание Forbes за най-високоплатените актриси с приходи от 52 милиона щатски долара. Сайтът Vulture.com взима пред вид в класацията си и фактори като привлекателност, споменавания в Twitter, положително отношение на критиците, номинации за Оскар.

На второ и трето място в класацията на най-ценните звезди са Робърт Дауни Джуниър и вечният фаворит Леонардо ди Каприо. Те запазиха позициите си от миналата година.

Брад Пит и Анджелина Джоли изпаднаха от челната десетка. Анджелина Джоли слезе от 6-о място на 17-о, но оглави класацията на най-обсъжданите в социалните медии. Съпругът й Брад Пит слезе от 9-о на 16-о място.

Шеметен възход отбеляза звездата от "Джурасик свят" Крис Прат. Той се изкачи с 57 места до No 11 и оглави класацията на най-харесваните звезди.

Най-уважаваните от критиците звезди са актьорът, режисьор и продуцент Бен Афлек, актьорът Хоакин Финикс и носителката на награда "Еми" Ейми Шумър.

Прочетете повече на inews.bg

Прочетете още