Най-доходоносните холивудски актьори на 2016 година

Най-доходоносните холивудски актьори на 2016 година
14 Декември 2016

Крис Еванс, известен с екранните си превъплъщения в образа на комиксовия супергерой Капитан Америка, запази първенството си в класацията на списание Forbes (Форбс) за най-доходоносни актьори в Холивуд, съобщи Контактмюзик. 

При съставянето на класацията се отчитат приходите от последните три филма, в които са се снимали холивудските звезди, както и платените им хонорари. В случая на Еванс това са касоразбивачите на "Марвел" - "Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител", "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" и "Първият отмъстител: Войната на героите".

От списание Forbes изчисляват, че всеки долар, който продуцентите са инвестирали във филмите с Крис Еванс, им е донесъл по 135,80 долара.

В класацията на най-доходоносните актьори в Холивуд след Крис Еванс се нареждат КрисПрат (възвръщаемост от 124,40 долара на всеки инвестиран долар) и Скарлет Йохансон(възвръщаемост от 88,60 долара на всеки инвестиран долар).

В Топ 10 намират място още Мила Кунис, Вин Дизел, Дженифър Анистън, Бен Афлек, Робърт Дауни младши, Мат Деймън и Дженифър Лорънс.

Класацията на списание Forbes за най-доходоносните актьори в Холивуд идва броени дни след като финансовата библия "изобличи" Джони Деп като най-надценената холивудска звезда, припомня БТА.

Прочетете още