Nina Kraviz, Solomun, Maceo Plex и Tale of Us на EXIT 2018!

Nina Kraviz, Solomun, Maceo Plex и Tale of Us на EXIT 2018!
6 Март 2018

Още с първата вълна потвърдени артисти, сред които Richie Hawtin, Adam Beyer, Ida Engberg, Ben Klock, Amelie Lens и Anastasia Kristensen, стана ясно, че mts Dance Arena стартира нещо нечувано на EXIT Festival 2018! В годината, в която сръбският фест носи короната Best Major European Festival, култовата Арена се цели във висините с истински #Arenamageddon, към който сега се присъединяват Nina Kraviz, Solomun, Maceo Plex, Tale of Us, Carl Craig, Rødhåd и Boris Brejcha! Зад пултовете застават още техно асовете Filip Xavi и Vladimir Aćić Avoid, а съвсем скоро величественият лайнъп ще бъде допълнен от още мега артисти!

EXIT Festival се готви за Arenamageddon през 2018

 

След като миналата година Nina Kraviz забърка може би най-запомнящия се момент на фестивала в Нови Сад със своя закриващ сет на Dance Arena, тази година техно кралицата се завръща, за да повтори магията. С това тя става първият артист, който закрива култовата Арена в две последователни години, а участието и на EXIT 2018 е трето поред.

Хаус феноменът Solomun категорично е най-известният артист, роден на Балканите, който само за няколко години превзе планетата с лекота. Походът му към върха на света започна именно в Крепостта в Нови Сад през 2010 и не само феновете помнят емоцията от сета му тогава: “едно от най-хубавите неща, които съм изживявал”, сподели за EXIT Solomun, който сега се завръща, за да го повтори.

Миск виртуозът Maceo Plex е бил хедлайнер на куп големи фестивали в света, но в документален филм за VICE преди години сподели, че има сценична треска, единствено когато му предстои да излезе на култовата Dance Arena в Нови Сад. Притеснението обаче явно му помага, защото сетовете му в Крепостта са едни от най-шумно аплодираните. Dance Arena посреща още хай-тек минимал техно майстора Boris Brejcha, чиито хитове Lost Memory и My Love ще озвучават съботната вечер в Крепостта!

Италианското дуо Tale of Us се завръща на EXIT след 3-годишно отсъствие и завърта емоциите на Арената с хитове като Another Earth, Northern Star и Monument. Американският революционер Carl Craig също се присъединиява към титаните на електронния звук в Крепостта. Миналата година продуцентът си заслужи място сред най-големите иноватори в електронната музика, смайвайки критиката с албума Versus, в колаборация с френския оркестър Les Siècles Orchestra!

Петроварадинската крепост най-накрая ще кънти и под звуците на берлинската сензация Rødhåd, чийто лейбъл Dystopian предвожда новата генерация електронни артисти. Пристига в Нови Сад с пресния си албум Anxious, който редовно звучи в най-добрите клубове по света, сред които Berghain, fabric, Goa, Fuse и Concrete. Местната подкрепа е от белградските техно майстори Filip Xavi и Vladimir Aćić.

Тази година EXIT Festival е от 12 до 15 юли в Петроварадинската крепост в Нови Сад, Сърбия, като в програмата му до момента са мега звездите Ziggy Marley, Fever Ray, Alice Merton, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Sevdaliza, Madball, Brujeria, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx, Bombers и пще много други.

Билетите за фестивала все още са на промо цена от 115 лв. и могат да бъдат закупени от www.exitfest.org, www.partytravel.bg и www.bilet.bg, а в сайта на Party Travel ще намерите и супер предложения за транспорт и настаняване за фестивала в Нови Сад. Пакетите за останалите фестивали от EXIT семейството са на www.exittrip.org

Честито на Васил Андронов, Ирина Димитрова и Людмил Христов, които печелят по 2 билета за фестивала!

Прочетете още