Suara PodCats на Coyu и The Birdhouse на Claude VonStroke стартират по радио NOVA!

Suara PodCats на Coyu и The Birdhouse на Claude VonStroke стартират по радио NOVA!
13 Април 2016

От 13 април на честота 101.7 FM и онлайн на www.radionova.bg ще може да слушате две нови предавания - "Suara PodCats" на Coyu и "The Birdhouse" на Claude VonStroke.

В "Suara PodCast" всяка сряда от 22:00 Coyu ще ни представя музика и гост миксове на интересни и популярни имена на електронната сцена в момента. Каталунският диджей е сред най-продуктивните техно и хаус продуценти. Артистът спечели вниманието на ценителите на качествената електронна музика с парчето от 2009 “El Baile Alemán” и ремиксите си за Fatboy Slim, Pete Tong и Moby. В дискографията си Coyu има продукции за престижни компании като Hot Creations, Noir Music, Defected, Get Physical, Bedrock, Cocoon, както и превърналите се в класика тракове "Balls" and "Y.E.A.H.", издадени за собствения му лейбъл Suara. 

Coyu неизменно присъства в афишите на световни фестивали, парти поредици и клубове като Sónar, Ultra Music Festival, Boiler Room, Ministry Of Sound и много други. Резидент е на серия 'Suara' партита в Ибиса в Booom (2014) и Sankeys (2015).

Suara вече си извоюва име на една от най-проспериращите издателски компании за качествена техно и хаус музика. Класиран на първа позиция в престижните портали Resident Advisor и Beatport, лейбълът има в каталога си продукции на артисти като Mark Knight, Hot Since 82, Tube & Berger, Purple Disco Machine, Jay Lumen, Sonny Fodera, българинът Методи Христов и много други. Suara активно се занимава с благотворителност и осигурява средства за бездомни и болни котки (оттам и котешкият символ в обложките на всичките им издания).

 

Веднага след "Suara PodCats", от 23:00, ще слушаме предаването на Claude VonStroke "The Birdhouse", в което той ще ни представя нова музика на известни диджеи и продуценти, както и техни авторски сетове.

Американецът, чието истинско име е Баркли Креншо, създава малката музикална компания "dirtybird records" през 2005 с финансовата подкрепа на жена си, която му дава ултиматум да я превърне в успешна за една година. Той успява, в момента лейбълът има повече от 100 издания с ъндърграунд хаус звучене, повлияни от хип-хопа, фънка и drum'n'bass-а.

Първият трак, който Claude VonStroke издава - “Deep Throat,” използва странен вокален ефект за перкусия и е продаден в хиляди копия. Следва култовото му парче "Who's Afraid of Detroit?", което моментално се превръща в хит и му осигурява участия в цял свят.

В актива си VonStroke има два албума, микс за поредицата Fabric, както и безброй ремикси за комерсиални и ъндърграунд артисти като Disclosure, Fedde Le Grand, Chemical Brothers, Mighty Dub Katz, The Rapture, Kevin Saunderson. 

През 2007 създава и дъщерен лейбъл - “mothership”. Голяма част от приходите в него отиват за музикалното образование на деца в бедния Детройт, Мичиган.

Диджеят е чест гост на някои от най-известните събития за електронна музика по света, а 'ditybird' партитата му на открито в парка Golden Gate в Сан Франциско, които са парти локация за местните фенове, се превърнаха в туристическа забележителност за гостите на града.

 

Всяка сряда "Suara PodCats" с Coyu в 22:00 и "The Birdhouse" с Claude Von Stroke в 23:00. Just listen!

Прочетете още