"Spectrum" на Joris Voorn с премиера по радио NOVA!

22 Юни 2017

Радиошоуто на популярния холандски диджей ще звучи на 101.7 FM в София и онлайн на www.radionova.bg всеки четвъртък (21:00) и неделя (20:00).

Joris Voorn е едно от най-ярките имена на холандската електронна сцена, посланик на ъндърграунд хаус и техно музиката в цял свят.

Joris е олицетворение на модерния DJ, който е технически гуру и пътува в цял свят. Освен на ъндърграунд техното, артистът е запален фен и на съвременното изкуство, фотография и архитектура (което личи и от обложките на изданията му).

Холандецът придоби световна популярност с EP-то си "Muted Trax", последвано от "Lost Memories". Втората част на "Lost Memories" включва трака ‘Incident', който почти мигновено стана едно от най-пусканите парчета от легенди като Carl Cox, Derrick May and Laurent Garnier през цялото лято на 2004 и знаков трак на всеки уважаван клуб от The Sub Club до Circo Loco.

Досега Joris Voorn има в актива си 3 студийни албума, последният от които - ‘Nobody Knows’, бе обявен за най-добър електронен албум на 2014 от 'музикалната библия' сп. Billboard.

През 2005 той създаде звукозаписната компания "Green" - един от двата лейбъла, които ръководи с дългогодишния си сътрудник Edwin Oosterwal. "Green" издаде последните му два албума и парчета като "Ringo", а другият - "Rejected" е платформа за хаус продукции и на артисти като Deetron, Anton Pieete, Ian Pooley и Steve Rachmad. Тези 2 компании представят двете крайности на един ‘Spectrum’ (спектър) от ъндърграунд музиката, които Joris представлява. Тази дума толкова добре описва стила и нещата, които вдъхновяват холандеца, че той реши да кръсти "Spectrum" както радиошоуто си, така и собствената си серия събития.

През последните години Ибиса винаги е била домакин на голямата част от летните участия на Joris Voorn. Той е бил неизменна част от парти поредиците ANTS (в Ushaia), заедно с Maya Janes Coles и Kölsch, както и El Row (в Space) - с Eats Everything, Paco Osuna и Groove Armada.

Тази година ще бъде запомняща се за Jori Voorn най-вече с налагането на концепцията Spectrum, която включва тематични клубни участия и фестивални сцени, разрастването на едноименното радиошоу, а също и серия фотографии. Това лято освен резидент на ANTS, диджеят стана и един от водещите дижеи на най-новия клуб на "Белия остров" - Hï Ibiza.

Joris Voorn има зад гърба си завиден актив от клубни участия в цял свят. Бил е гост на fabric (Лондон), Output (Ню Йорк), Womb (Токио), Fuse (Брюксел), Faust (Париж), Warehouse Project (Манчестър), elrow (Барселона), Zouk (Сингапур), Spazio 900 (Рим) и YALTA CLUB, пускал е и на най-добрите фестивални сцени.

В предаването "Spectrum", което може да слушате по радио NOVA всеки четвъртък (от 21:00) и неделя (от 20:00), ще звучат ексклузивни записи от участия на Joris Voorn в цял свят, негови неиздавани продукции, а също и музика от артисти като Sasha, Patrice Baumel, Kölsch, Michael Mayer, Detroit Swindle, Stephan Bodzin и Dusky, като всяка седмица той отдава значимо място и на класически тракове. Just listen!

Прочетете още