Туитър облекчава ограничението за 140-те знака

Туитър облекчава ограничението за 140-те знака
21 Септември 2016

Социалната мрежа Туитър обяви, че облекчава ограничението си от 140 знака на пост, въвеждайки в сила своята нова политика, обявена през май, според която в дължината на съобщението няма да влизат добавени снимки, видеа и други.

"Кажи повече за това, което се случва сега!", призовава социалната мрежа в официален туит. Според новата политика на медията в дължината на съобщенията няма да се включват линкове на снимки, видеа, анкети или цитати от други туитове.

Въпреки че значително облекчава потребителите по отношение на големината на своите съобщения, компанията не се разделя окончателно със 140-те знака. Те бяха въведени първоначално заради ограниченията на съобщенията на мобилните телефони през 2006 г., когато Туитър започва работа.

Според анализатори компанията се нуждае от нови начини за подобряване на имиджа си отвъд известните личности, политиците и журналистите, които използват социалната мрежа като платформа за споделяне на новини. Не е изключено ходът на компанията да е и предзнаменование преди евентуална продажба.

Според данни на Туитър за последното тримесечие месечно активните потребители на сайта са 313 млн. души, което е увеличение от 3% в сравнение с миналата година и с 3 млн. повече в сравнение с предишното тримесечие.

Прочетете още