Десетки диджеи на Underground Movement Festival в две зали в НДК на 1 октомври

Десетки диджеи на Underground Movement Festival в две зали в НДК на 1 октомври
29 Септември 2016

На 1 октомври (събота) в НДК ще се състои тазгодишното издание на Underground Movement Festival. В зали 7 и 9 на НДК феновете на drum 'n' bass и techno музиката ще чуят селекцията на някои от най-актуалните международни и български диджеи в двата стила. Организатори на събитието са HMSU и Renesanz.

Зад пулта в техно залата ще застанат KAISERDISCO, ENRICO SANGIULIANO, BALTHAZAR & JACKROCK и други.

Двамата продуценти KAISERDISCO, които идват за първи път в България, са на сцената от 16 години. Имат участия на почти всички европейски фестивали, ремиксирали са тракове на имена като Nicole Moudaber, Sébastien Léger, Steve Lawler и Booka Shade и са издавали за лейбъли като Drumcode, Suara, Snatch и Get Physical.

ENRICO SANGIULIANO от Италия е един от най-прогресиращите техно артисти. Има 5 парчета, достигнали до №1 по продажби в класацията на Beatport, а едно от тях става едно от най-дълго задържалите се начело от самото създаване на сайта. По-рано тази година диджеят дебютира с издание за един най-престижните техно лейбъли в света, този на Adam Beyer – Drumcode, а заглавното парче "Moon Rocks" се превърна в своеобразен химн на тазгодишното издание на холандския фестивал Awakenings.

GAYLE SAN от Германия е една от най-търсените диджейки в световен мащаб, пускала е в легендарни клубове като Bionic (Детройт), Soma (Монтреал), Zouk Club (Сингапур) и много други. Тя е създател и собственик на лейбъла GSR и има издания за лейбъли като Phobic Rec, Toolroom, Naked Lunch и H-Productions. Освен с участия по целия свят, Gayle San е била и почетен гост на партита за легенди като Prince, Chaka Khan и Kylie Minogue.

Друг хедлайнер на фестивала ще бъде германецът TOBY ROST, чиято музика е еталон за качество за много техно фенове по света.

BALTHAZAR & JACKROCK, създатели на Renesanz, са носители на някои от най-престижните награди за техно и минимал диджеи, присъждани в България.

Българското участие в техно залата ще бъде допълнено от PAVEL PETROV, който е издавал тракове за лейбъли като Suara, Gruuv, Glasgow Underground, OFF Recordings, Exploited и много други. Продукциите му получават подкрепа от артисти като Pan-Pot, Carl Cox, Hot Since 82, Maya Jane Coles, John Degweed, Pete Tong, Joris Voorn и много други.

На фестивала ще бъдат представени и back-2-back сетове от няколко артисти. Това ще бъдат BUKSY b2b TOO DIRTY и DIVVERSE b2b NAS ST.

Първият обявен хедлайнер в drum 'n' bass залата е формацията, която също идва у нас за първи път - DRUMSOUND & BASSLINE SMITH (Великобритания). Тримата са собственици на един от най-престижните лейбъли – Technique Recordings.

След тях ще се изяви и новозеландското дуо STATE OF MIND, което беше в София през 2013 г. Двамата са на сцената от 2005 г. насам, има милиони гледания в сайтовете за видеосподеляне, колаборации с други артисти и много продукции в специализираните класации за dum 'n' bass.

В drum 'n' bass залата ще пускат и THE UPBEATS от Нова Зеландия. Диджеите са издавали за лейбъли като RAM Records, Virus, Blackout и Vision Recordings и са правили ремикси за имена като Ed Rush & Optical, Black Sun Empire, Noisia и Bad Company. С над 100 участия на година, The Upbeats вече са неизменна част от световни фестивали като EDC (Вегас), Pukkelpop (Белгия), Urban Art Forms (Виена), Supersonic (Индия), Exit Festival (Сърбия) и Outlook Festival (Хърватска).

Втората сцена на Underground Movement Festival ще посрещне и холандското дуо JUNE MILLER, което в последната година се утвърди на електронната сцена с музиката си, изпълнена с tech ритми, тежък бас и запомнящи се мелодии. Момчетата са открити от LOXY, който ги кани да подпишат за собствения му лейбъл CYLON. June Miller имат в актива си много награди и продукции, издадени за лейбъли като Horizons, Deep Soul, Renegade Hardware и Critical.

BLADERUNNER от Великобритания е на сцената от 12 години и се радва на подкрепата на утвърдени имена като Andy C, Ray Keith, Bryan G и Fabio. Сетовете му обикновено съдържат голяма част от оригиналните му тракове и ексклузивни ремикси, в комбинация с тежки бийтове и дълги бас линии.

Друго име, което ще зарадва фенове в drum 'n' bass залата, е английският диджей и продуцент DJ SS. Артистът е съосновател и основна движеща сила на лейбъла Formation Records. През годините е издал над 100 трака под различни псевдоними.

На сцената ще се качи и българското дуо, също част от Formation Records – HIGH ROLL. Стилът на Димо и Мартин е смесица от drum and bass, jazz, dub и reggae. Феновете ще се насладят и на сет на родния диджей L 33.

Прочетете още