Васил Найденов на сцената на Годишни Музикални Награди на БГ Радио за специално изпълнение

Васил Найденов на сцената на Годишни Музикални Награди на БГ Радио за специално изпълнение
7 Юни 2018

На 16 юни (събота) в Благоевград - първия град в България, обявен за град-посланик на българската музика, ще се проведат 16-тите Годишни Музикални Награди на БГ Радио.

Както всяка година, на най-авторитетната и устойчива музикална церемония в България, се връчват статуетки, присъдени изцяло от слушателите на БГ Радио на музикантите с най-впечатляващите постижения за 2017. И тази година сцената на Годишни Музикални Награди традиционно ще даде силен старт и на новите песни на българските изпълнители, а входът за публиката е свободен.

Наградата БГ Посланик 2018, която се определя от екипа на БГ Радио, ще получи забележителният хор Мистерията на българските гласове. Създаден преди 65 години, той популяризира българската музика и фолклор по цял свят. С няколко номинации и една награда Грами и 20 години след последния си издаден студиен албум, певиците от Мистерията на българските гласове са готови с нов проект. Албумът „BooCheeMish“, композиция от който ще изпълнят на церемонията, е с участието на един от най-ярките световни гласове – австралийката Лиса Джерард.

В Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2018 участие ще вземат група АХАТ, Васил Найденов, Ирина Флорин, Любо Киров, Мистерията на българските гласове, Михаела Маринова, Михаела Филева, Поли Генова, Рут Колева, Стенли и групата му, СкандаУ, 4Magic, заедно с популярния румънски автор, музикален продуцент и изпълнител Monoir, който стои зад супер хита от 2016 г. The Violin Song и дебютния сингъл на 4Magic "Together (Вечерай, Радо)", Ева Пармакова, DARA и Pavell & Venci Venc' и много други. В ролята на водещ и тази година влиза Рафи, но свен това, той ще представи и чисто нова песен от сцената на Годишни Музикални Награди на БГ Радио

Ключов емоционален момент в церемонията се очаква да бъде връчването на почетна награда на композитора, написал едни от най-красивите български песни – Тончо Русев. Специално за него на сцената в Благоевград на Годишни Музикални Награди на БГ Радио за първи път се качва Васил Найденов.

За пета поредна година ще бъде връчена и специалната награда „Ана Мария Тонкова“ за БГ Вдъхновение. Наградата е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика. Тази година, статуетката, която реално се определя еднолично от eкипа на радиото, ще получи легендарната рок група АХАТ.

Припомняме, че победителите в категориите изпълнител, клип, текст, албум, видеоклип и песен ще бъдат избрани от слушателите на радиото. Гласуването тече на http://www.bgradio.bg, а последен срок е 00:00 на 15 юни.

NOVA ще излъчи церемонията по раздаване на Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2018 на 17 юни /неделя/ в 22:30 часа.

Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2018 се реализират с подкрепата на VIVACOM, Дженерали Застраховане АД и Nescafe Dolce Gusto.

Прочетете още