'Area10 On Air' на MK по Радио NOVA!

'Area10 On Air' на MK по Радио NOVA!
3 Януари 2020

Радио NOVA стартира излъчване на седмичното предаване на MK 'Area10 On Air'.

Мarc 'MK' Кinchen е един от пионерите на американската електронна музика. Уникалният му изчистен "dub" хаус стил е лесно разпознаваем - неразбираеми фрази от вокали, украсени с пиано акорди и заразителни бийтове.

Като малък МК се вдъхновновява от музиката на Depeche Mode, New Order и The Cure, както и от hip-hop-а и R&B стила. Още докато е тийнейджър се учи в студиото на детройтските легенди на техното Juan Atkins, Derrick May и Kevin Saunderson. Уроците там му помагат да създаде ъндърграунд класики като "Burning" и "Always" в началото на 90-те. Благодарение на незабравимата и до днес преработка на парчето на Nightcrawlers "Push The Feeling On" от 1992 (която впоследствие придобива статут на официална версия на песента), в средата на 90-те MK е един от най-търсените продуценти за ремикси на поп звезди от ранга на Janet Jackson, Celine Dion, Pet Shop Boys, Elton John и Tori Amos.

В началото на новото хилядолетие американецът става личен продуцент на Will Smith и композира поп музика за него и децата му, както и за Pitbull, Brandy и други. През 2009 Marc Kinchen се завръща на електронната сцена с нови ремикси, а малко по-късно работи по съвместни проекти с Defected Records. Един от тях е dub микс за парчето "Look Right Through" на формацията на Damon C. Scott и Morgan Geist 'Storm Queen' , който става толкова популярен, че е издаден като отделен трак от легендарния лейбъл Ministry Of Sound през 2013. Именно версията на MK достига номер 1 в престижната поп класация на Великобритания - един от успехите, възродили интереса на масовата публика към денс музиката. Следват още хитове в английската класация - ремиксът му за "My Head Is A Jungle" на Wankelmut, който влиза в Топ 10, както и актуализираната версия на хита му с Alana от 90-те "Always", която намира място сред първите 20.

Дискографията на Marc Kinchen вече надхвърля 500 продукции. В последните няколко години той отново се превърна в любим продуцент на ремикси за поп гилдията, създал хаус версии на песни на Rihanna, Lana Del Rey, Mark Ronson, Sia, Ellie Goulding, Enrique Iglesias, Sam Smith, Rudimental, Diplo и много други. Работи по съвместни тракове с Gorgon City, Jonas Blue, Jamie Jones, Lee Foss, Becky Hill и други. След близо 10-годишна пауза MK възобнови работа по собствения си лейбъл Area10.

Предаването му 'Area10 On Air' ще звучи на 101.7 FM в София и онлайн на www.radionova.bg всяка събота от 18:00. В него той ще представя нови (и понякога неиздавани) свои тракове, издания на лейбъла, както и парчета на свои приятели-продуценти. В предаването всеки месец ще звучат и негови класики, както и ексклузивни сетове на гост-диджеи. Just listen! :)

Прочетете още