Излиза нов албум с музика на Avicii - "TIM"

Излиза нов албум с музика на Avicii -
7 Юни 2019

"TIM" излиза в световен мащаб днес - албумът с нова музика от световнопризнатия продуцент, музикант, автор на песни и изпълнител Tim Bergling, който почина на 28-годишна възраст през април миналата година.

Avicii създава иновативен подход, който се превръща в златен стандарт за вечната електронна музика и дефинира звука и структурата на глобалното EDM движение. Когато анонсира оттеглянето си от турнето, Avicii написва: “Никога няма да се откажа от музиката. Ще продължавам да разговарям с феновете си чрез нея.“ И несъмнено постига точно това с албума "TIM".

Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group

Новата музика от Bergling е както винаги свежа и изобретателна и продължава присъствието му като една от най-обичаните и уважавани личности в света на музиката. Приживе Bergling завършва 12 от песните в "TIM", включително “Heaven”. Tim и Chris Martin създават и записват “Heaven” през 2014 г., като през 2016 г. Tim финализира музикалната продукция на песента. По това време е завършен и сингълът “Heart Upon My Sleeve (feat. Imagine Dragons)” с изключение на последния стих, добавен след смъртта на Bergling. Останалите парчета са завършени на 90% и със заключителната работа по тях се заема трио от музикални продуценти, които са си сътрудничили с него по време на кариерата му, написали са заедно с него много от новите му песни и строго следват инструкциите, които той оставя.

Сингълът му “SOS (Feat Aloe Blacc)” надхвърля 250 млн. стриймвания в глобален мащаб, изкачва се до #3 в класацията Spotify Global Top 200 и оглавява класациите BBC Radio1 A-List и Billboard Dance/Electronic songs. “SOS” е и най-излъчваната песен в националния ефир на Германия, Холандия и Швеция.

Албумът "TIM" е наличен за поръчки на физически носител ТУК СЛУШАЙ "TIM" В ДИГИТАЛНИТЕ ПЛАТФОРМИ ТУК Приходите от продажбите на албума с нова музика на AVICII ще отидат в подкрепа на фондацията с нестопанска цел Tim Bergling Foundation, която подпомага организации за защита на менталното здраве, превенция от самоубийства и други казуси, към които Bergling е имал интерес и страст.

Прочетете още