EXIT Festival добавя Greta Van Fleet, Phil Anselmo и много други към line-up, воден от The Cure!

EXIT Festival добавя Greta Van Fleet, Phil Anselmo и много други към line-up, воден от The Cure!
29 Ноември 2018

Всяко лято, благодарение на Exit Festival, колосалната крепост Петроварадин в Северна Сърбия става място за едно музикално поклонение от цял свят и съдейки по продажбите на билетите, отново ще бъде запълнено от 4 юли до 7-тата следваща година!

Към вече обявените рок гиганти The Cure ще се присъедини една от най-впечатляващите рок банди днес, Greta Van Fleet! Неподвижният квартет от Мичиган е завладял света с такъв рок, че дори Робърт Ренчър ги е потвърдил като днешната инкарнация на Led Zeppelin, докато Елтън Джон заяви, че не е виждал такава енергия през целия този век! Младите рокери продадоха цялото си американско турне, участвайки на гигантските сцени на Coachella, Lollapalooza и Rock Am Ring, докато дебютният им албум достигна върха в класациите на Billboard! Greta Van Fleet ни напомня за самата същност на рокенрола с всяко ново изпълнение: рифове, които поемат тялото, баса и барабаните, които го карат и мощен глас, потвърждава вечния живот на рокенрола.

Жестоките вокали на 22-годишния Джош Кишка те поглъщат от началото на първия звук, а лекотата, с която изпява дори и най-трудните тонове, е достатъчна, за да предизвика изумления и сравнения с живия рок бог и фронтмена на Led Zeppelin, Робърт Плант! В интервю тази година, в което той беше попитан кои са новите музикални фаворити, той каза „Има банда от Детройт, която се казва Greta Van Fleet. Те са Led Zeppelin и имат красив, млад певец„.

EXIT също така приветства Phil Anselmo, легендарният фронтмен на Pantera, чиито най-големи хотове ще бъдат изпълнявани на живо в символичен сет наречен на най-продаваните албуми на групата - A Vulgar Display of 101 Proof! Заедно с неговата нова банда The Illegals и неговото изпълнение, включващо само хитове на Pantera - това трябва да се види от всички истински ценители на метал. Phillip H. Anselmo & The Illegals обявиха втория си нов албум тази година, “Choosing Metal Illness”, богат на влияния от дуум, траш, пънк и грайндкор. Крайният продукт, пълен с изкривявания и доминиращите вокали на Anselmo повтаря революционния звук на Pantera, които безвъзвратно вдигнаха летвата на цялата метал сцена и запази статута си на една от най-добрите метъл банди в историята на музиката.

EXIT Festival посреща още една емблематична фигура на метал сцената Tarja Turunen - бившият фронтмен на най-известната финландска банда Nightwish, нейният комбиниран оперен вокал и метален звук, оживяват и популяризират цял жанр. След като напуска бандата се насочва към самостоятелна соло кариера и публикува албума “The Shadow Self” през 2016, който се намира на върха на рок и хеви метъл класациите на iTunes в няколко държави.

Към EXIT се присъединяват и други яростни артисти като норвежките метал глави Arcuturus и пионерите на шведската метъл сцена Entombed AD. Освен тях, три легендарни банди пристигат, за да отпразнуват три страхотни годишнини! Двете британски банди The Selecter и известни пънкове Peter and the Test Tube Babies идват на EXIT за да отпразнуват 40 години неуморни изпълнения, докато калифорнийската хардкор пънкове, Total Chaos, пристигат в годината, когато те отбелязват три десетилетия музика!

Билети за  EXIT може да намерите на http://exitfest.org или на http://www.bilet.bg

Прочетете още