Facebook спира да сканира лица по подразбиране

Facebook спира да сканира лица по подразбиране
5 Септември 2019

Facebook информираха, че спират официално да използват лицево разпознаване в снимките, които качваме в социалната мрежа. Функцията ще бъде блокирана по подразбиране и ще е необходимо да я активирате сами в менюто, ако искате да я използвате. Ако не предприемете действия, това ще означава, че приятелите ви ще могат да ви тагват в снимки, но няма да им излизат автоматично предложения, базирани на лицево разпознаване. Това ще се случва единствено с потребителите, които са активирали функцията в своите профили.

Компанията също така уточни, че можем лесно да стартираме или спрем лицевото разпознаване от менюто с настройки. По този начин Facebook иска да акцентира, че ни предоставя пълен контрол за персонализиране на социалната мрежа. Съобщенията ще са видими, както за настоящите потребители, така и за новите регистрации.

Най-популярната социална мрежа в света, постоянно е обект на много разследвания по цял свят, заради начина, по който събира личните ни данни. Припомняме, че компанията използва алгоритми за лицево разпознаване, с които автоматично тагва хората в снимкит. Новата функционалност е само част от опитите им да спазят изискванията на регулаторите, като предоставят повече свобода на своите потребители.

Прочетете още