Facebook създаде нова единица за време

Facebook създаде нова единица за време
Снимка: Nick Webb
25 Януари 2018

Инженер на Facebook е измислил нова единица за време - флик, която следва наносекундата, съобщава BBC. Създател на фликовете е Кристофър Хорват. Фликът е точно 1/705,600,000 от секундата. Това поставя новата единица след наносекундата.

И макар Facebook да не очаква фликовете да станат масово употребявани, те ще са полезни за една доста конкретна част от технологичната индустрия - виртуалната реалност. Фликовете ще позволят на създателите на съдържание и ефекти за виртуална реалност да имат по-удобна мерна единица и да не им се налага да използват дроби, за да изчисляват времето между отделните кадри. Ползата от фликовете ще е намаляване на грешките при изобразяването на графиките и насичанията. А това означава по-красива и реалистична графика във виртуална среда.

Мерната единица трябва да улесни програмирането и разработката на сложни графични елементи и съдържание за виртуалната реалност. За да може подобна среда да е убедителна, графиката ѝ трябва да е перфектна. И най-малките дефекти или насичания веднага биха нарушили усещането за потребителя и ще елиминират усещането за реалистичност.

Въпреки фликовете, все още има доста работа по усъвършенстването на виртуалната реалност, за да бъде толкова реалистична, че да заблуждава сетивата. Все пак, новата мерна единица за време може да се окаже в основата на постигането и на тази цел.

Прочетете повече на: https://www.vesti.bg

Прочетете още