Фронтменът на The Prodigy почина на 49-годишна възраст

Фронтменът на The Prodigy почина на 49-годишна възраст
4 Март 2019

Фронтменът на The Prodigy Кийт Флинт е намерен мъртъв в дома си във Великобритания. 49-годишният вокалист на култовата банда е открит от полицията в понеделник сутринта, след като е получен сигнал за изпаднал в безсъзнание мъж. Първоначално смъртта му не е определена като подозрителна, но спорде колегите му той сам е отнел живота си.

Групата, която трябваше да обиколи САЩ през май, потвърди смъртта му в изявление, в което нарича Флинт "истински пионер, новатор и легенда".

Кийт Чарлз Флинт е роден 17 септември 1969 г. Има трудно детство в Брейнтри, Есекс, враждувайки с родителите си, които се разделят, когато той е малък. Открояващо се момче с дислексия, той напрекъснато нарушава дисциплината в клас и поради това е изгонен от училище на 15-годишна възраст. През 1989 година, по време на открито рейв парти се среща с бъдещия си колега Лиам Хаулет. Флинт е впечатлен от DJ уменията на Хаулет, окуражава го да се занимава професионално с музика, предлагайки услугите си като танцьор. Така музикантът се превръща в едно от лицата на Britpop културата през 90-те години, когато енергичният му танцов стил и пънк прически го превръщат в един от най-разпознаваемите герои на течението.

По време на почти 25-годишната си история The Prodigy продават над 25 милиона копия на албумите си по цял свят. Два от синглите им "Firestarter" и "Breathe" са достигали до номер едно в класациите през 1996 г. Те са носители на множество награди, между които две награди BRIT и пет на MTV. Номинирани са и за две награди GRAMMY.

Прочетете още