'Hot Robot Radio' на Jamie Jones с премиера по Радио NOVA!

'Hot Robot Radio' на Jamie Jones с премиера по Радио NOVA!
23 Септември 2021

Един от водещите хаус и техно диджеи и продуценти в света - Jamie Jones, ще представя селекция от актуални и завладяващи тракове в предаването 'Hot Robot Radio' всяка неделя от 18:00 в ефира на 101.7 FM в София и онлайн на www.radionova.bg и в www.radioplay.bg.

Уважаван в цял свят артист, шеф на лейбъла Hot Creations, основател и двигател на  култовата поредица партита 'Paradise' и член на формацията Hot Natured, Jamie Jones вече е знакова фигура в света на електронната музика и любимец на повече от милион фенове. Опитен създател на тенденции и вкусове, уелският диджей и продуцент е усъвършенствал собствен отличителен звук,  в който се преплитат редица стилове, които нажежават атмосферата в клубове и на фестивали навсякъде по земното кълбо.

Jamie набира скорост като диджей в Източен Лондон в средата на 00-те, пуска в T-Bar, Kubicle, The End, fabric. След това завладява Ибиса, където прекарва няколко поредни лета, работейки по продукции и зад пулта. Упоритостта му дава резултат - Jamie става неразривна част от сцената на Белия остров и Европа. През 2010 г. е дневен резидент на световноизвестната марка партита Circoloco в престижния DC-10. А само след година е избран за №1 световен диджей в годишната анкета на Resident Advisor, като неизменно остава в Топ 20 до самия край на класацията през 2017 г. Jamie е и един от класираните най-високо хаус диджеи в годишните допитвания на DJ Mag и Billboard.

През 2013 г. уелсецът дава старт на едно от най-популярните събития на Ибиса -  'Paradise' в DC-10 (тази година, за първи път, домакин на поредицата е друг престижен клуб там - Amnesia). С годините 'Paradise' се превръща в международна поредица партита, които се провеждат и разпродават напълно на места като The Warehouse Project, Printworks, Tomorrowland, Club Space в Маями, The Brooklyn Mirage, We Are Fstvl, BPM и Loveland. През 2017 г. Jamie стартира и Paradise in the Park - на открито в Лос Анджелис.

Jamie обикаля света неуморно от края на 00-те, кръстосвайки земното кълбо, за да пуска от Колумбия до Япония, Москва до Маями и Австралия с участия в някои от най-мащабните фестивали и известни клубове за електронна музика като Burning Man, Coachella, Glastonbury, Warung Brazil, Womb Tokyo и много други.
Той е един от първите диджеи с различен от EDM-а стил, който през 2018 стана резидент в американската парти-мека Лас Вегас. През същата година, съвместно с Kate Simko и оркестър от 25 души, представи зашеметяващо 'класиката среща електронната музика' шоу, наречено Opus1 в уважавания лондонски Barbican Center.

Изключително отдаден на работата в студио, Jamie умело пренася диджейските си умения и енергията от сетовете на живо в продукциите си. Ремиксът му на "Hungry For The Power" на Azari & III, превърнал се в класика, бе избран за "Парче на десетилетието" в анкета на Defected през 2019, в която се включиха повече от 600 000 фенове.

Неговата тясна връзка с лейбъла на Damian Lazarus 'Crosstown Rebels', както и изданията му за собствения Hot Creations (наложил имена като Patrick Topping, Richy Ahmed и Detlef) и подразделенията му HOT TRAX и Emerald City, имат важна роля в утвърждаването му като продуцент. Като част от групата 'Hot Natured', Jamie постигна мейнстрийм успех и признание - проби в Топ 40 на сингъл класацията на Обединеното кралство с хита "Benediction", има две разпродадени вечери с концерти в Brixton Academy, както и хедлайн изпълнения на Coachella и Glastonbury.

Jamie Jones продължава усилено да работи за популяризирането на хаус и техно музиката и няма никакво намерение да спира. Винаги непринуден и позитивен, с поглед напред и сериозно ангажиран с музиката - тези му качества го правят един от най-уважаваните и обичани артисти на електронната сцена днес.

Бъдете с 'Hot Robot Radio' на Jamie Jones по Радио NOVA всяка неделя от 18:00! Just listen! :)

Прочетете още