Неделята по Радио NOVA вече започва с Chris Liebing!

Неделята по Радио NOVA вече започва с Chris Liebing!
26 Септември 2022

Радио NOVA стартира излъчването на предаването на немския техно законодател Chris Liebing - AM/FM!

Може да се каже, че Chris Liebing е изпълнил мечтата на всеки електронен артист/ диджей - за три десетилетия има участия в над 150 страни по света, непрестанно създава музика, менажира няколко лейбъла (включително легендарния CLR), продуцира и седмичното AM/FM радиопредаване, което в момента достига до около 5 милиона слушатели всяка седмица!

Установилият се във Франкфурт, Германия посланик на ударното, неполирано техно продължава да пътува по света на безкрайно турне, като в същото време издава много лична и емоционална електронна музика за своята най-любима музикална марка - Mute Records. Ремиксирането на музикалните му герои Depeche Mode или привличането на легендата Gary Numan за гост-вокалист в третия му студиен албум „Burn Slow“ са само някои от скорошните сбъднати мечти - неща, които не би и  посмял да си представя, слушайки и танцувайки на тяхната музика като юноша. От началото на своето пътуване като творец в началото на 90-те, Chris Liebing винаги интуитивно е търсил хипнотичната ритуална енергия и суровия звук. Работата му на диджей-титуляр на скандалния клуб Omen във Франкфурт в средата на 90-те е трамплин за кариерата му на световен диджей, а оригиналните продукции и ремикси допълват успеха му. Сътрудничеството с холандската техно легенда Speedy J по проекта „Collabs3000 (Metalism)“ в началото на века и съвместната му работа с белгийската звезда Charlotte de Witte по дебютния сингъл на лейбъла ѝ KNTXT са примери за музикалната му свобода, желанието постоянно да експериментира и да се развива, като в същото време винаги остава верен на себе си.

Миналата година Chris Liebing издаде своя четвърти студиен албум „Another Day“ за любимия лейбъл Mute Records - той вече е име от портфолиото на компанията. Немецът е от артистите, които прегръщат дигиталната революция без страх, използва всичките ѝ предимства и винаги е в крак с технологиите - пуска на четири плейъра, два компютъра и селекция от хардуерни инструменти. Настоящият списък с компании, с които Chris Liebing работи в тясно сътрудничество като официален посланик, включва Native Instruments, Allen & Heath, Antelope Audio, PLAYdifferently.

Той може съвсем спокойно може да се похвали с немалък списък с постижения в кариерата си, но за него носталгията е непознато чувство. За Chris Liebing настоящият момент е много по-значим и вълнуващ, отколкото всеки минал успех би могъл да бъде.

Авторското предаване AM/FM представя широк спектър от музикалните му вкусове, вариращи от електроника с дълбок звук и тяга, ъндърграунд хаус и вокали до техно във всичките му форми, като нито в един момент не губи своята идентичност и стил. Сетовете му са своеобразни музикални пътешествия, изпълнени с динамика и елементи на импровизация. Безупречната му селекция включва и арсенал от неиздавани парчета на ключови имена от световната техно сцена. AM/FM предлага на слушателите и ексклузивни записи на сетове от някои от най-популярните и авангардни места на земното кълбо.

Бъдете с AM/FM на Chris Liebing по Радио NOVA всяка събота срещу неделя в полунощ! Just listen! :)

Прочетете още