PHOTON парти с Ben Klock, Marcel Dettmann, Luke Slater и Adiel в Интер Експо Център на 6 декември (петък)

PHOTON парти с Ben Klock, Marcel Dettmann, Luke Slater и Adiel в Интер Експо Център на 6 декември (петък)
4 Декември 2019

На 6 декември (петък) Интер Експо Център ще бъде домакин на второто 'PHOTON' парти в България, организирано от Metropolis. Този път в серията събития, създадена от Ben Klock, освен него, ще се включат и Marcel Dettmann, Adiel и Luke Slater.

Вдъхновена от представата за фотоните, музикалната поредица представя симбиозата между звук, светлина и архитектура от утвърдени имена на световната техно сцена, както и на млади, развиващи се артисти.

Немският диджей и продуцент Marcel Dettmann е признат за една от най-вдъхновяващите личности на съвременната техно сцена.


Неговата страст към авангардния техно звук от Детройт  се заражда още в тийнейджърските му години, когато започва да препродава винили в родния си Берлин. Той е резидент на емблематичните берлински клубове Berghain и Tresor, както и на вече легендарния Е-Wеrк. Лейбълът му MDR има за цел да представя концептуалното му виждане за електронната музика, както и промотирането на млади таланти и тяхната продукция на световната сцена. Артистът има и редица  проекти извън електронната музика като инсталации, изложби, танцови пърформанси и филм с режисьора и сценарист Parker Ellerman. Marcel Dettmann е правил ремикси на Fever Ray, Junior Boys, Modeselektor и Scuba.

На сцената на събитието в Интер Експо Център на 6 декември ще се качи и талантливата италианка Adiel.

През последните няколко години тя е гост най-престижните фестивали и клубове за електронна музика в Европа. Стилът ѝ е смесица от хипнотизиращо повторение на игриви мотиви, примесени с дълбок, басов ритъм. Освен диджей, Adiel е и продуцент. През 2016 г. харизматичната италианка създава собствен лейбъл - Danza Tribale, който се превръща в основен трамплин за нейната кариера на световната сцена.

Следващият артист, който ще зарадва феновете на техното, е Luke Slater.

През последните 25 години диджеят успешно експериментира с различни жанрове в електронната музика, което го превръща в един от лидерите на съвременната техно сцена. Едно от последните признания за работата му е поканата от Petе Tong да запише сет за легендарното предаване Essential Mix. Броени седмици след излъчването му през миналия месец, слушателите на шоуто го титулуваха "най-добър микс за годината до момента".

На 6 декември зад пулта ще застане и движещата сила зад 'PHOTON' - Ben Klock.

През последните 10 години техно диджеят е един от най-предпочитаните артисти на световната електронната сцена. Освен, че заема челни места в класациите на профилираните издания за електронна музика, Ben Klock е правил ремикси на изпълнители като Depeche Mode, Josh Wink и Kerri Chandler и др.

Основна цел на лейбъла му Klockworks е да дава шанс на нови, млади артисти да развият и покажат своя потенциал и качества пред света. Това е и причината всяко едно от изданията на 'PHOTON' да събира, както нови, така и утвърдени артисти на една сцена.

Повече информация за събитието на 6 декември (петък) тук.

Прочетете още