Пет дни безплатно обучение по безопасно шофиране в София

Пет дни безплатно обучение по безопасно шофиране в София
13 Ноември 2018

Инициативата „Овладей пътя!“ на Mirafiori Academy ще се проведе от 14-ти до 18 ноември във Висше Транспортно училище „Тодор Каблешков“ в Слатина и цели да подготви колкото се може повече шофьори за предстоящия зимен сезон.

В рамките на 5 дни професионални инструктори и дрифт атлети ще предадат своя опит на всеки желаещ да подобри уменията си зад волана. Обучението ще се провежда всеки ден от 9ч. сутринта до 18ч. вечерта и ще премине в практика и теория. Лекции по безопасно шофиране има два пъти дневно и засягат, както основни теми като правилна позиция в автомобила, информация за гуми и техническа подготовка, така и техники за овладяване на автомобила в критични ситуации, сред които и поднасяне на пътя. Предстоят лекции още за първа помощ, правна помощ на пострадалите при ПТП, толерантност на пътя и майсторско шофиране за по-напредналите.

Практическата част ще се проведе с напълно електрически автомобили, като с това кампанията цели да даде възможност на хората да се докоснат и до по-зелените технологии. Упражненията симулират критични ситуации на пътя, като всеки обучаващ се ще премине и през автомобили, оборудвани със специални „пластмасови“ гуми с ниско сцепление. Сред инструкторите са дрифт пилотите на Mirafiori Team – двукратният европейски шампион Александър Язов – Матрицата, Балканският шампион Стефан Цанков – Арчи, атлетите Стефан Зашев, Ивайло Алексов и Ангел Харизанов. Като владетели на контрола над автомобила, те ще предадат максимално своите познания и умения на желаещите. Предварителните записвания стават в страницата на Mirafiori Academy във Facebook, както и на място по време на събитието.

Кампанията „Овладей пътя!“ се провежда за втора поредна година, като разширява значително мащаба си от 2017г., когато взе и приз за инициатива за пътна безопасност! От 14-ти до 18-ти ноември над 2 000 шофьора ще могат да получат ценни съвети и реално да подобрят уменията си.

Прочетете още