Първите артисти, част от EXIT FESTIVAL 2020 - David Guetta, Tyga, James Arthur, Fatboy Slim и още...

Първите артисти, част от EXIT FESTIVAL 2020 - David Guetta, Tyga, James Arthur, Fatboy Slim и още...
19 Декември 2019

Музикални суперзвезди, истински легенди и горещи новоизгрели звезди сформират първите 20 участника, обявени като част от градиозното 20-ото издание на EXIT FESTIVA- Novi Sad, който ще се проведе от 9 до 12 юли 2020 г. в епичната Петроварадинска крепост на брега на река Дунав. Всички те заедноб са автори на глобални хитове с повече от 20 милиарда гледания в YouTube, включващи различни стилове електронна, рок, метъл и хип-хоп в разнообразният състав, с който EXIT е известен. David Guetta, Tyga, James Arthur, Fatboy Slim, Boris Brejcha, Sepultura, Meduza, ARTBAT и Zhu, са само някои от имената част от първата вълна на line-up-а един от най-обичаните и награждавани фестивали в света, започнал като движение за мир и свобода в началото на века.

Още от бунтовническите начални години, EXIT спечели две титли: Награда за най-добър европейски фестивал на европейски фестивални награди, най-добър отвъдморски фестивал на наградите на фестивали във Великобритания и десетки други награди и признания от някои от най-влиятелните медии в света.

Начело на тази първа вълна от обявени артисти е David Guetta - един от най-успешните музикални продуценти на 21 век с повече от 50 милиона продадени албума и сингли, две награди "Грами" и над 100 милиона фенове в социалните медии. Guetta и EXIT Имат дългогодишна история на сътрудничество, така че не е изненда, че той оглави наскоро публикувания списък с желания на феновете на EXIT!

Присъединявайки се към него на главната сцена ще бъде Tyga, известен рапър направо от Compton, чиято популярност се измерва с над 30 милиона Spotify слушания на месец и редовни топ позиции в Billboard RnB & Rap класацията. Tyga с основание се смята за един от водещите рапъри в днешни дни, тъй като в допълнение към внушителните 74 сингъла, той има и седем студийни албума, включително тазгодишния Legendary, превърнал се бързо в платинен албум!

EXIT приветства още един стрийминг мултимилионер - популярният английски текстописец с разпознаваем глас James Arthur, който оглавява едновременно класациите във Великобритания и Billboard Hot 100 неведнъж! James Arthur също е сред 20-те изпълнители във Великобритания, които са продали над два милиона сингъла, докато трите му албума през последните седем години включват хитове като Impossible, Say You Won't Let Go, You Deserve Better и много други.

Към Guetta ще се присъедини още един легендарен диджей и продуцент, както и изключителен шоумен, който е голяма част от 20-годишната история на EXIT - Fatboy Slim! След голямо турне тази година, той се завръща на основната сцена на EXIT, за да покаже за пореден път защо с основание оглавява най-големите фестивали и е смятан за един от най-важните DJ-и на всички времена.

Една от най-популярните на новото поколение звезди на EXIT - Boris Brejcha, също се завръща във време на безпрецедентна популярност. Обожаваният немски диджей с маска е известен както с уникалните си сетове, включващи изключително негови собствени парчета, така и със внушителните си участия на сцената на гигантската Dance Arena на EXIT.

Друг участник, спечелил света с ненадмината сила на собствената си музика, е украинският хитов DJ дует ARTBAT. Двамата ще направят своя дебют на 20-ото издание на EXIT. Артур и Батиш не престават да очароват феновете с изключителни сетове, като този за популярната стрийминг платформа Cercle, а след това и за пилотната версия на 'LIFE Stream' на EXIT по време на тазгодишния Amsterdam Dance Event.

Към тази богата селекция от dance артисти ще се присъедини и Meduza, смятан за фаворит на предстоящите Грами, заради глобалния си хит "Piece of Your Heart". Той събра над 600 милиона стрийма, платинени продажби в САЩ, Великобритания и много други класации по света! EXIT ще види и завръщането на мистериозния диджей и продуцент ZHU, автор на парчета като "Faded", "In The Morning", "Working For It" и много други, както и ремикси за артисти като Lana Del Rey и Calvin Harris.

Първата вълна EXIT не би била същата без шепа китарни титани, като легендарната бразилска метъл група Sepultura, оставила отпечатък върху рок музиката с 14-те си албума.

Роденият в Ню Йорк хеви метъл музикант Били Милано, със своя M.O.D. (Method of Destruction), също ще бъде на крепостта Петроварадин следващата година, заедно с руската метъл група Moscow Death Brigade, рок партизанина Crippled Black Phoenix, героите на тъмната вълна She Past Away и британците от Bury Tomorrow.

20-годишнината на EXIT просто не можеше да мине без завръщането на някои от първите хедлайнери - онези, които бяха смели или просто достатъчно луди, за да бъдат сред първите, които присъстват на нов фестивал в Сърбия - място, диаметрално противоположно на всичко, което бяха чували за него, място, където те се изправиха лице в лице с най-добрата възможна публика в света. Да, електронната банда от Бристъл Kosheen и drum 'n' bass иконите Roni Size и LTJ Bukem ще се завърнат в Крепостта за специална среща на ветераните на EXIT.

Билетите за EXIT може да закупите от exitfest.org и bilet.bg. Официалната туристическа агенция на фестивала за България - PartyTravel.bg в партньорство с exittrip.org, предлага туристически пакети, включващи билети, както и възможност за настаняване и транспорт, които също можете да откритете в платформата www.bilet.bg

Прочетете още