'Radio Blasé' на Duke Dumont по Радио NOVA!

'Radio Blasé' на Duke Dumont по Радио NOVA!
9 Януари 2024

Новото предаване на хитовия английски диджей и продуцент ще звучи на 101.7 FM в София и онлайн на www.radionova.bg и официалното приложение radioplay в събота

Помним Duke Dumont, или Adam George Dyment, с №1 хита със „златен“ сертифифкат (100 000 продадени единици) в Обединеното кралство „Need U [100%]“, който отвори вратите на феновете на комерсиалната музика към deep house жанра. Той бе последван и втори трак на върха на английския чарт - „I Got U“ (с мотиви от „My Love Is Your Love“ на Whitney Houston). Следващото му издание, отново за лейбъла му Blasé Boys Club - „Won’t Look Back“, за малко не потрети успеха му (достигна не по-малко престижната втора позиция) и оглави класацията на Billboard 'Hot Dance Club Songs'. Това бе неучвано постижение за продуцент на електронна музика във време, когато тя не бе толкова популярна.

Последваха още любими на феновете парчета като преработеното „The Giver“ и „Ocean Avenue“, което бе едно от най-излъчваните у нас през 2015. Пет години по-късно излезе и първият му  дългосвирещ студиен албум „Duality“.

Междувременно Adam продължи да издава и по-ъндърграунд клубни парчета в поредицата мини албуми за Turbo Recordings 'For Club Play Only', и да представя мащабни визуални, емоционални и резониращи сетове на някои от най-престижните световни сцени като тази на фестивала Coachella, Zouk в Лас Вегас (където имаше резидентство), Mirage в Бруклин, Ню Йорк и Red Rocks в Денвър - място с капацитет около 10 000 души, както и участия от Бразилия до Канада.

В момента Duke Dumont се е фокусирал върху изграждането на зрелищно шоу с качествена музика на живо за феновете, а не да трупа точки в класациите. И въпреки това е събрал общо повече от 4 милиарда стрийм единици на продукциите си, което го прави един от най-успешните артисти на световната електронна сцена. „2022 ми беше нулева година“, казва той за времето, в което изгражда впечатляващото си шоу. „Логиката ми е такава: хората плащат билет да те видят, затова ги уважавай и представи шоу, което си заслужава“.

За успеха казва: „Парчетата в класациите не са това, което те определя като артист, музиката ти го прави“. Затова и не се притеснява да продуцира това, което харесва, без натрапчивата мисъл дали ще стане хит. И без да забравя, че именно популярните му тракове му дават свободата да прави това, което иска сега. „За мен е важно да създам качествен музикален каталог“.

Междувременно Adam подготвя еклектичен нов албум с еуфорични rave тракове и такива с темпо около 100 удара в минута.

Независимо дали създава музика, главозамайващо шоу на живо, убийствени клубни парчета или нещо друго, за Duke Dumont е важно то да бъде завършен продукт, неподвластен на времето. „Искам като се обърна назад, да видя, че съм се изградил като артист без да търся бързия и лесен успех. Може да звучи банално, но денс музиката ми е дала толкова много, че се чувствам длъжен и аз на свой ред да ѝ се отплатя“.

Бъдете с новото шоу на талантливия англичанин 'Radio Blasé' в ефира ни в събота от 19:00. Може да слушате предаването отново и във вторник от 8 вечерта!* Just listen!

*предаването се излъчва през седмица - на ротационен принцип с 'Culture Shock' на бразилеца Vintage Culture

Прочетете още