Американското дуо Sofi Tukker идва за първи път в България за концерт на 28 март (четвъртък)

Американското дуо Sofi Tukker идва за първи път в България за концерт на 28 март (четвъртък)
19 Март 2019

На 28 март (четвъртък) американското електро-поп дуо Sofi Tukker идва за първото си участие в България в Sofia Live Club.

Още с дебютния си сингъл "Drinkee" американците Sofi Tukker бяха определени от критици и фенове за многообещаваща нова група. Техният неподражаем jungle-pop стил преплита китари, електронни бийтове, наелектризиращи вокали, португалски текстове и bossa nova.

Миналата година дуото издаде първия си студиен албум "Treehouse", който включва парчета като "Baby I'm a Queen", "Batshit" и “Energia”, както и хита "Best Friend", който бе избран за музика в рекламата на популярна марка мобилни телефони и е с над 30 милиона гледания в YouTube. Албумът бе номиниран в категорията за най-добър денс или електронен албум на 2018 г. на наградите Грами. Sofi Tukker бяха част от звездната церемония по раздаването на престижните отличия. Те представиха на живо именно "Best Friend".

Специално за участието си, бандата идва с екипа си ден по-рано в София, за да декорира сцената им като зелена райска градина. Българските фенове ще са и сред първите, които ще чуят на живо новия сингъл на дуета - "Fantasy". Парчето, чиято видео премиера бе преди броени дни, загатва предстоящо издаване на втори студиен албум на дуото.

В изпълнението си в България Sofi Tukker ще използват специално конструиран от самия Tucker Halpern инструмент, наречен “book tree”, както и електрически китари.

Участието им у нас е част от източноевропейското им турне, а след по-малко от две седмици те ще се качат на главната сцена на най-популярния и престижен фестивал в САЩ – Coachella. През лятото им предстоят и участия на фестивалите - Exit, INmusic, Electric Castle и Hurricane.

Артистичната и провокативна Julieta Intergalactica ще подгрее българската публика на 28 март със селекция от electro, indie, disco и pop kitsch хитове.

Повече информация за събитието тук.

Честито на Антон Усев, който печели двоен билет от играта ни! :)

Прочетете още