SOLAR 2020 с Amelie Lens, Marcel Fengler и Milо Spykers на 6 март в НДК!

SOLAR 2020 с Amelie Lens, Marcel Fengler и Milо Spykers на 6 март в НДК!
21 Февруари 2020

На 6 март (петък) зала 3 на НДК ще бъде домакин на втория SOLAR за 2020. Хедлайнер на събитието, организирано от YALTA CLUB, ще бъде Amelie Lens - един от най-търсените техно диджеи в момента. Към нея ще се присъединят Marcel Fengler, Milo Spykers и Liubo Ursiny.

Родената в Антверп, Белгия Amelie Lens е очарована от техно музиката, която чува за първи път на Dour Festival в Белгия. Тогава тя е само на 15 години.

© Mehdy Nasser

Няколко години по-късно вече има собствени клубни вечери в родния си град, в същото време прави първи крачки и в продуцирането на музика - създава собствени версии на по-стари парчета. Това сливане на вече познато звучене с нови, пулсиращи и енергични ритми и текстури определя стила на Amelie Lens и до днес.
Италианският лейбъл 'Lyase' издава първите ѝ парчета, след което компанията на Pan-Pot 'Second State' пуска на пазара още три нейни продукции. Оттогава диджейката има участия в най-престижните клубове и на фестивали като Sonar, Time Warp, Awakenings и други. В началото на 2019 звукозаписната компания 'Drumcode' удостои Amelie Lens с честта юбилейното издание №200 на лейбъла да бъде ремикса ѝ за парчето “Teach Me” на собственика Adam Beyer. Младата техно звезда получава подкрепа и от имена като Marcel Dettmann, Ben Klock, Ellen Allien и Rødhåd. Освен собствени клубни вечери, наречени 'Exhale', Amelie Lens управлява и собствена музикална къща.

В SOLAR на 6 март ще се включи и диджеят, продуцент и собственик на лейбъла 'Index Marcel Fengler' (IMF) - Marcel Fengler.

© Laia Flynn

Немският артист е определян като „един от най-ярките техно диджеи“ от портала Resident Advisor. Изданието FACT нарича продуцирането му майсторско, а екипът на Electronic Beats нарича таланта му „уникален“ и „многопластов“. През последните две десетилетия Fengler развива стила си динамично, той е един от първите резиденти на популярния берлински клуб  Berghain/Panorama Bar.

На сцената на SOLAR в зала 3 на НДК ще застане и белгиецът Milо Spykers.

Той моментално привлича вниманието на феновете още в началото на кариерата си през 2016, когато пуска в ъндърграунд клубове в Антверп. Миналата година бе поканен да се включи към портфолиото с артисти на лейбъла на Amelie Lens, който издаде дебютното му EP (мини албум) "Infinite". Тази година предстои да излезе негова нова музика.

Последни билети за SOLAR може да закупите от Билетен център на НДК, EpayGo.bg и Eventim.bg.

Повече информация може да намерите тук, на официалната страница на YALTA CLUB във Facebook, както и на yaltaclub.com.

Честито на Александър Савов, Антоан Марков, Вахрам Ховсепян, Даниел Георгиев, Елица Василева, Кирил Кирилов, Наташа Стойкова, Сава Бойков, Тихомир Костов и Яна Иванова, които печелят по 2 покани от играта ни!

Прочетете още