SOLAR на летище София с Paul Kalkbrenner и Richie Hawtin на 6 юли (събота)!

SOLAR на летище София с Paul Kalkbrenner и Richie Hawtin на 6 юли (събота)!
22 Май 2019

Партито, организирано от екипа на YALTA CLUB, ще се състои на 6 юли в парка на летище София.

Роденият в Лайпциг Paul Kalkbrenner идва за първото си участие в България.

Немецът започва да свири на тромпет на 8-годишна възраст, а по-късно учи музикална теория. Първите му участия са в малки клубове през 1992 г., издава първия си албум "Superimpose" през 2001 г. Paul Kalkbrenner е забелязан от германския режисьор Hannes Stöhr, който го кани освен да изиграе главната роля във филма от 2008 г. "Berlin Calling" (историята на берлинския техно диджей и продуцент Martin Karow), да напише и музиката към него. Парчето, включено в лентата, "Sky And Sand" остава в германските класации за рекордните 121 последователни седмици. През 2014 г. Paul Kalkbrenner пуска пред 400 000 души на специален концерт по случай 25-годишнината от падането на Берлинската стена. Продуцентът е собственик на лейбъла 'Paul Kalkbrenner Musik'. Миналата година излезе последният му, осми студиен албум "Parts of Life".

Заедно с Paul Kalkbrenner на сцената на SOLAR ще се качи и легендарният диджей и продуцент Richie Hawtin.

Съоснователят на лейбълите Plus 8 и M_nus е един от най-влиятелните артисти на световната електронна сцена. Става популярен под псевдонима Plastikman през 90-те, ментор e на таланти като Speedy J и Jon Gaiser. Като отличен музикант, Richie Hawtin винаги представя авангарден звук, който се превърна в аналог на легендарното Детройт техно. Създател на серията миксери PLAYdifferently, както и на култовата поредица партита 'ENTER', канадецът с английски произход е признат за един от най-добрите диджеи в света - носител е на няколко 'DJ Awards' награди, той е и почетен доктор на музикалните технологии на университета в Хъдърсфийлд.

В партито на 6 юли ще се включи резидентът на YALTA CLUB и създател на серията партита 'Takeover'  Liubo Ursiny.

Повече информация за събитието тук.

Честито на Павел Шишманов, Радомир Добрев, Радослава Вълчева, Ралица Величкова, Стела Михова и Явор Александров, които печелят по 2 билета от играта ни! :)

Прочетете още