Rupert Huber от Tosca идва с концерта Sunrise в Античния театър на 9 юли 2018

Rupert Huber от Tosca идва с концерта Sunrise в Античния театър на 9 юли 2018
19 Април 2018

Руперт Хубер от световноизвестния електронен проект Тosca идва в България за изумителен музикален спектакъл – Sunrise в Античния театър в Пловдив на 9 юли 2018.

Нестандартният пианист, една втора от знаменитото даунтемпо австрийско дуо, ще свири у нас по покана на Germi Art & Entertainment. Проектът Изгрев/Sunrise е премиерен и ще представлява многосъставна музикална структура в четири части с впечатляващ 3D mapping, изпълнения на любимите меланхолични мелодии от албумите на Tosca и e с участието на българската барабанистка Мария Петрова.

Хубер интегрира оригиналните си идеи за време, пространство и мелодичност и на практика – в електронна музика и със заниманията си със скулптура и живопис, създавайки мултидисциплинарни композиции. Работите му, вдъхновени от този принцип, се срещат в разнообразни продукции – от изложби във Wiener Festwochen и Помпиду в Париж, през филмови и телевизионни саундтраци като „Food Design“, „SCI: Miami“, „Sex and the City“ до музика за радио и медийни проекти. Проектът „Building Bridges” от 2015, в който по удивителен начин бе озвучен мостът, свързващ двете сгради на централата на SAP в Германия, е също негово дело.

Дуетът Tosca е създаден през 1994 от Руперт Хубер и диджея Ричард Дорфмайстер. Заедно издават осем компактдиска и девет ремиксови албума с продажби над половин милион. През последните години Tosca участва в изложби на живо в САЩ, Южна Америка и Европа, включително и на прочути фестивали като Coachella и Ars Electronica. Tosca печели и Австрийската музикална награда Amadeus за най-добра поп/рок група на 2011.

Sunrise на Руперт Хубер се осъществява с подкрепата на Австрийски музикални седмици 2018. Билетите за концерта са в продажба в мрежата на Eventim.

Прочетете още